Log in 0880 18 18 18

ALLES OVER ELEKTRISCH RIJDEN

Posted in: Nieuws overzicht Started by

ALLES OVER ELEKTRISCH RIJDEN

elektrisch rijden

Met de snel groeiende verkoop cijfers van elektrische auto’s word deze term steeds bekender. Maar wat houdt het nou eigenlijk precies in? Elektrisch rijden zelf is een nogal breed fenomeen waaronder nog drie a vier subcategorieën vallen; FEV, REV en PHEV? Wij zetten deze termen voor u op een rijtje!

De FEV (Full Electrial Vehicle)
Dit is een vol elektrische auto die door een accupakket of elektromotoren word aangedreven. Deze motoren zijn vaak direct op de wielen gemonteerd en dankzij meer of minder stroomtoevoer rijdt de auto sneller of remt hij af op de motoren. FEV’s hebben geen uitstoot en vallen in Nederland in de laagste bijtellingscategorie: 4 procent.

De REV ( Range extended Electrical Vehicle )
Deze semi-elektrische auto wordt door elektromotoren aangedreven, maar heeft als extraatje een zeer kleine eenliter verbrandingsmotor onder de motorkap. De verbrandingsmotor is alleen aanwezig om de accu’s op te laden en vergroot zo de actieradius (range extended) van de auto. REV auto’s hebben een lichte uitstoot en vallen daarom onder de 7 procent bijtellingscategorie.

De PHEV (Plug-in Hybrid Electrical Vehicle)
Dit Type heeft twee motoren. Een elektromotor die als hulpmotor werkt bij het optrekken en versnellen. De benzine verbrandingsmotor tussen de 1,5 en 1,8 liter neemt na zo’n 50 kilometer de aandrijving volledig over. Wanneer er met deze auto’s veel gereden word of agressief gereden wordt rijdt de auto volledig op de verbrandingsmotor. Bij dit type elektrische auto hangt het af van de uitstoot of deze is de 7 of 14 procent bijtellingscategorie vallen in Nederland.

HEV’s (hydrogen Electrical Vehicle)
Deze auto’s zijn nog niet te koop, maar er word verwacht dat deze in 2015 wel op de weg zullen verschijnen. Deze auto’s gebruiker waterstof om elektromotoren aan te drijven en krijgen zo de actieradius van een huidige benzine en dieselauto. Tenzij er natuurlijk waterstof-tankstations zijn. De uitstoot van de auto’s in onschadelijke waterstof, waardoor de auto’s in de laagste bijtellingscategorie vallen van 4 procent. Net als de FEV modellen.

Ombouw-exoten
Apart van de andere elektrische auto’s zijn de exoten. Deze klassiekers worden omgebouwd tot FEV’s of REV’s. De auto’s worden omgebouwd naar hybrides op biobrandstof. Handig voor veel zakelijke bestel-en vrachtauto’s.

Bron: http://www.dezaak.nl/alles-wat-u-altijd-al-wilde-weten-over-elektrisch-autorijden-7403396.html