BESLOTEN GEBRUIKERSGROEPEN

Offline besloten gebruikersgroepen

Bij Global TrackMarks werken wij met diverse toegangscontrolesystemen. Bijvoorbeeld met iButtons en RFID tags. Om de special ‘Besloten gebruikersgroepen’  uit te leggen is voorkennis over (in dit geval) iButtons vereist.

Met een iButton kan een werknemer zich aanmelden voor iedere auto die valt binnen de vloot en die voorzien is van een iButton-reader. Voordeel hiervan is dat een werknemer niet gebonden is aan één voertuig. Dus welke auto men ook pakt, door de iButton tegen de reader aan te houden wordt er in het portaal onderscheid gemaakt tussen de verschillende berijders.

Bepaalde werknemers weren van voertuigen


Maar wat nu als iemand niet bevoegd is om zich “aan te melden” bij bijvoorbeeld een vrachtwagen? Nadat een iButton tegen de reader aan is gehouden kan een voertuig worden gestart of stopt het alarmerende piepgeluid. Hierdoor kan de werknemer het voertuig bedienen. Maar niet iedereen is gecertificeerd om een vrachtwagen te besturen.

Met deze special kunt u bepalen wie, wat voor voertuigen mag gebruiken. Deze GTM Special maakt het werken met verschillende chauffeurs en verschillende type voertuigen vrijwel zorgeloos!

Online besloten gebruikersgroepen

Online besloten gebruikersgroepen is de nieuwste oplossing die GTM aanbiedt. De verificatie vindt in dit geval online plaats. Waar bij offline besloten gebruikersgroepen de autorisatie in de module plaatsvindt, gaat het bij online besloten gebruikersgroepen dus via het web.

Voordeel hier van is dat we niet gebonden zijn aan het aantal chauffeurs en dat wisselen tussen autorisatiegroepen heel eenvoudig is! Dus bij grote, wisselende (flexibele) chauffeursgroepen kiest u voor de online versie.