Geautomatiseerde rittenregistratie

Rittenregistratie is het registreren van alle gemaakte ritten. Van deze gemaakte ritten worden alle riteigenschappen genoteerd in een rittenregistratie als bewijs voor de Belastingdienst. Riteigenschappen zijn de eigenschappen van een rit die alles vertellen over een specifieke rit. Deze rit is gereden met een specifiek voertuig, een specifieke bestuurder en begint en eindigt met een specifieke kilometerstand. In een correcte rittenregistratie staat er in de riteigenschappen waarom, waar vandaan en waar naartoe de desbetreffende rit werd gereden. Deze gegevens zorgen er samen voor dat er een sluitende rittenregistratie ontstaat. Een sluitende rittenregistratie is alleen van toepassing als al deze gegevens van alle ritten, zowel zakelijk als privé, worden genoteerd in de ritregistratie. Dit kan handmatig, dat wil zeggen, letterlijk alles op papier bijhouden. In notitieblokjes, op papiertjes op of een bierviltje. Zoals u wel kunt raden is dit onbegonnen werk. Blaadjes raken kwijt, worden onleesbaar en belangrijker nog; dit kost ontzettend veel tijd. Met een rittenregistratiesysteem van GTM gaat alles volledig automatisch. U hoeft enkel het voertuig te starten en te stoppen en de black box registreert alle gewenste data.

Volgens eisen Belastingdienst

De Belastingdienst stelt strenge eisen aan deze sluitende rittenregistraties. Bij het niet volledig bijhouden van de ritten volgen fikse boetes, die kunnen oplopen in de duizenden(!) euro’s. Zorg er daarom dus altijd voor dat uw Rittenregistratie volledig is. Zo voorkomt u deze fikse boetes van de belastingdienst op een gemakkelijke en automatische manier.

Periodiek in uw mailbox

Behalve het gemak dat een geautomatiseerde rittenregistratie met zich mee brengt qua papierwerk. Of beter gezegd; het niet meer hebben van papierwerk, geeft het ook duidelijkheid en rust. U kunt namelijk zelf bepalen wie en hoe vaak u de rapportages in uw mailbox wilt ontvangen. Dagelijks, wekelijks of maandelijks, in diverse bestandsformaten, zo in uw mailbox! Is dat niet fijn?

buitendienst