Log in 0880 18 18 18

GOED NIEUWS VOOR DE ELEKTRISCHE AUTO BERIJDERS IN 2015!

Posted in: Nieuws overzicht Started by

GOED NIEUWS VOOR DE ELEKTRISCHE AUTO BERIJDERS IN 2015!

Veranderingen autobelasting

Heeft u een elektrische auto of een semi-elektrische auto van de zaak? Dan betaalt u minder loon- en inkomstenbelasting en minder rijtuigenbelasting. De minister van economische zaken heeft recent nog aangegeven dat hij de aankoop van deze auto’s wilt blijven stimuleren.

Wanneer u een elektrische auto van de zaak aanschaft profiteert u van verschillende fiscale voordelen. Zo hoeft u tot 2015 geen motorrijtuigenbelasting te betalen.
Sinds januari 2014 geldt echter niet meer de vrijstelling van loon- en inkomstenbelasting. Deze vrijstelling heeft plaatsgemaakt voor nieuwe bijtellingstarieven.
Voor een volledig elektrische auto geldt er gedurende 60 maanden een bijtellingspercentage van 4%, wanneer de auto in 2015 is gekocht. Wanneer u in 2015 een hybride auto heeft gekocht op naam van de zaak krijgt u te maken met 7% bijtelling. De CO² uitstoot van de auto moet dan wel lager zijn dan 50 gram per kilometer.

In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de voordelen die verbonden zijn aan de elektrische auto. De stimulering van zuinige auto’s bezorgde de overheid in de periode 2008-2013 een kostenpost van €6,4 miljard. Hierdoor ziet het kabinet echter geen aanleiding om de aanschaf van elektrische- en semi-elektrische auto’s te bevorderen. Volgens de minister van economische zaken wegen de voordelen van de aanschaf van een elektrische auto sterk op tegen de belastingderving. Daarbij komt dat de elektrische auto’s pas sinds 2012 pas op de markt zijn en maar een kleine bijdrage leveren aan de miljardenpost. In de autobrief 2.0 zal de het kabinet media 2015 aangeven hoe zij de aanschaf van elektrische auto’s gedurende de jaren 2017 tot en met 2020 willen stimuleren.
Lees het laatste nieuws over ‘de autobrief 2.0’ op onze website!