Log in 0880 18 18 18

Hoe moet je rittenregistratie bijhouden?

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Hoe moet je rittenregistratie bijhouden?

shutterstock_111061541-580x430-compressorAls zelfstandig ondernemer wordt er vaak gebruik gemaakt van een auto van de zaak. Daarnaast rijden de werknemers ook nog eens in een auto van de zaak. In Nederland moet er bij elke zakelijke rit een rittenregistratie worden bijgehouden. Hier zijn verschillende manieren voor om het bij te houden, de een gemakkelijker en sneller dan de ander.

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er bijgehouden dient te worden. Het alleen noteren van de gereden zakelijke kilometers is namelijk, in tegenstelling wat veel ondernemers toch wel denken, niet genoeg. Als er een sluitende kilometerregistratie opgeleverd dient te worden naar de eisen van de belastingdienst, wordt er meer gevraagd dan alleen de kilometers.

Het begint allemaal met de datum van de rit, de kilometerstand aan het begin van de rit, en de plaats waarvandaan wordt gereden. Vervolgens dient er genoteerd te worden waarheen gereden is, wat de kilometerstand is aan het eind van de rit. En dat is nog niet alles……

Er dient ook nog genoteerd te worden of het een zakelijke of privé rit betreft en of er afgeweken is van de standaard route of route die werd aangegeven door de navigatie.

Het zelf bijhouden van ritregistratie is dus een behoorlijke klus. Wanneer de registratie niet volgens de eisen van de belastingdienst wordt aangeleverd, volgt er een naheffing. De belastingdienst verlangt ook dat alles per rit wordt bijgehouden met informatie over het voertuig, denk hierbij aan; kenteken, automerk en autotype.

Nu zijn er in Nederland bedrijven die het ondernemers makkelijk maakt als het gaat om ritregistratie. Zo ook Global TrackMarks.

Global TrackMarks levert track en trace kastjes die in het gewenste voertuig worden ingebouwd, geheel onzichtbaar. Deze kastjes houden automatisch iedere rit bij. Van startpunt tot eindpunt, en van afstand tot snelheid. De modules van Global TrackMarks houden alles voor u bij en leveren de gegevens van de rit in een overzichtelijk rapportage aan in uw mail. De systemen van Global TrackMarks zijn goedgekeurd met het KeurmerkRitregistratie Systemen, dit betekent dat Global TrackMarks voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een eventuele naheffing.