Rittenregistratie

Rittenregistratie bijhouden is verplicht als u geen bijtelling betaald. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de rittenregistratie op bij papier bij te houden maar u kunt ook gaan voor een rittenregistratiesysteem. Naast dat het handmatig bijhouden erg veel tijd kost, is het ook nog eens zeer foutgevoelig. Automatische rittenregistratiesystemen zorgen ervoor dat de kans op fouten nihil is. Alles over de rittenregistratie die bij Global TrackMarks beschikbaar zijn en de voordelen hiervan lees je op deze pagina.

Goedgekeurde rittenregistratie

Een rittenregistratiesysteem van Global TrackMarks zorgt ervoor dat u goedgekeurde rittenregistratie voor uw auto’s verkrijgt. De GPS tracker die in het voertuig zit, logt direct naar het webportaal van Global TrackMarks, een bestuurder hoeft hier niks voor te doen. Dit is wel zo fijn omdat de Belastingdienst hier bovenop zit. Niemand zit te wachten op belastingaanslagen achteraf. Deze kunnen daarbij ook nog erg hoog in de cijfers lopen. Dankzij de rittenregistratiesystemen van Global TrackMarks bent u verzekerd van sluitende rittenregistratie en administratie.

De rittenregistratie voor de Belastingdienst moet uit verschillende onderdelen bestaan. Aan het begin van de rittenregistratie moet u het volgende vermelden:

 • Merk van de auto
 • Het type van de auto
 • Het kenteken van de auto
 • Periode waarin de auto is gebruikt
 • De ritgegevens

De rittenregistratie die u moet bijhouden per rit bestaat uit:

 • De datum
 • Begin- en eindstand van de kilometerteller
 • Vertrek- en aankomstadres. Als u een afspraak had en u reed daar vanaf uw werkadres heen en weer terug, dan zijn er twee ritten gemaakt.
 • De route die u hebt gereden als u niet de meest gebruikelijke route hebt genomen
 • Aard van de rit, privé of zakelijk.
 • De privé-omrijkilometers als tijdens een rit zowel zakelijk als privé wordt gereden.

Dit zijn een hoop gegevens die u moet bijhouden, van elke rit. Dit zorgt ervoor dat u al snel een slordigheidsfoutje maakt. Dit is met rittenregistratie verleden tijd. Rittenregistratiesystemen nemen al deze werkzaamheden uit handen.

Werking GPS rittenregistratie

De werking van de GPS rittenregistratie van Global TrackMarks is erg eenvoudig. Het rittenregistratiesysteem wordt achter het dashboard ingebouwd, op een plek die niet zichtbaar is. De antenne van het rittenregistratiesysteem maakt via GPS/GPRS verbinding met de satelliet. De data die wordt verzameld door het systeem wordt direct verzonden naar het Global TrackMarks webportaal. Hierdoor heeft u elke dag en elk uur van de week inzicht op al uw voortuigen en objecten die zijn voorzien van een rittenregistratiesysteem van Global TrackMarks. Wanneer u voor een van de rittenregistratiesystemen kiest van Global TrackMarks wordt alle data over de voortuigen omgezet in duidelijke en overzichtelijke rapportages. Deze rapportages van de rittenregistratie kunt op elk moment opvragen.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

Alle rittenregistratiesystemen van Global TrackMarks beschikken over het Keurmerk RitRegistratieSystemen, kortweg KRRS. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen (SKRRS). De markt heeft samen met de Belastingdienst duidelijkheid geschept over de wensen en eisen rondom de rittenregistratie. Naar aanleiding hiervan is er met verschillende, belangrijke leveranciers en branchepartijen een normenkader en auditfile ontwikkeld. Deze documenten zijn geaccordeerd en gepubliceerd door de fiscus en vormen de basis voor het KRRS. Een van de eisen die de Belastingdienst stelde is dat het keurmerk objectief en onafhankelijk is.

Een rittenregistratiesysteem met het keurmerk zorgt ervoor dat het rapport dat wordt ontwikkeld door het systeem voldoet aan de eisen van de Belastingdienst voor een sluitende rittenregistratie. Met een van de rittenregistratiesystemen van Global TrackMarks kan een sluitende rittenregistratie als bewijs worden geleverd dat er op jaarbasis niet meer dan 500 privékilometers met de auto van de zaak gereden zijn. Een rittenregistratiesysteem met het KRRS biedt zekerheid aan de gebruiker en kan hiermee discussie voorkomen met de fiscus over de juistheid en de volledigheid van de rittenadministratie. Alleen het zakelijke karakter van de ritten moet, als het opgevraagd wordt, nog aangetoond worden. De privacy van privéritten wordt binnen het keurmerk gerespecteerd. De zakelijke ritten kunnen bijvoorbeeld aan de hand van een werkagenda worden verantwoord.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden omtrent rittenregistratie voor uw bedrijf of wagenpark? Neem dan contact op met Global TrackMarks en laat u informeren over de rittenregistratiesystemen.

Direct contact

Vul het onderstaande formulier in en wij zullen binnen 24 uur reageren.