VOERTUIG START- EN OPLAADMOMENT

Voertuig startmoment

Het startmoment instellen aan de hand van het contact is niet met alle voertuigen een logische beslissing. De special voertuig startmoment komt hierin de klant tegemoet. Global TrackMarks kan namelijk de start en de stop van de registratie op diverse manieren configureren. Dat kan voor veel bedrijven erg handig zijn. Hieronder vertellen wij op welke twee manieren dit kan!

Op contact

Global TrackMarks kan de modules instellen dat deze gaan loggen (data verzenden) op het moment dat het voertuig wordt gestart. Ideaal voor wagens, want de module logt direct waardoor je geen adres mist.

Op beweging

Naast dat de modules kunnen worden ingesteld op contact kunnen ze ook zo geconfigureerd worden dat ze op beweging loggen. Om dit duidelijk aan u te maken hebben wij twee praktijkvoorbeelden onder elkaar gezet:

  • Trailers die zijn voorzien van een module en gekoppeld worden aan een vrachtwagen zullen niet loggen wanneer de vrachtwagen worden gestart. Dit wordt opgelost wanneer de module op beweging wordt ingesteld. Zodra de module beweging merkt, logt het direct zijn gegevens.
  • Voor personen/goederen is deze oplossing ook geschikt. Aangezien de GTM Zepto een mobiele oplossing is kunt u deze in uw broekzak bewaren en logt op beweging! Enorm handig voor het traceren van personen, maar bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor goederen.
  • Het ook mogelijk om de modules op verandering van GPS coördinaten te laten loggen.
Voertuig oplaadmoment

Hybride auto’s hebben voor- en nadelen. Hybride auto’s zouden voor een vermindering van brandstofverbruik moeten zorgen, maar gebleken is dat hybride auto bezitters nog steeds erg vaak tanken. De hybride voertuigen worden veelal aanschaft vanwege de lage bijtelling, maar het opladen van deze auto’s, daar wordt weinig aandacht aan geschonken.

Aan de oplaadpaal

Om goed inzicht te krijgen of de voertuigen daadwerkelijk worden opgeladen is deze special ontwikkeld. Hiermee kunt u in de rapportages zien of, maar vooral hoelang de hybride voertuigen aan een oplaadpaal hebben gehangen.

Over hybride voertuigen

Hybride voertuigen zijn voertuigen die door meer dan één aandrijftechniek aangedreven wordt. Vaak wordt hiermee bedoeld dat een voertuig zowel een elektromoter, als een verbrandingsmotor heeft. Maar welke soorten elektrische auto’s zijn er nu eigenlijk?

  • Volledig elektrisch – deze auto’s hebben enkel een elektromotor. Er hoeft dus geen dure brandstof in! Lange ritten zult u wel vooraf zorgvuldig moeten inplannen, want uw reis eindigt wanneer de stroom op is.
  • Range extender – ook deze voertuigen rijden volledig op stroom, het verschil zit hem in de kleine brandstof motor die wel aanwezig is in het voertuig voor wanneer de stroom bijna op raakt.
  • Plug-in hybride – deze versie heeft zowel een elektromotor, als de traditionele brandstofmotor. De benaming plug-in komt van het opladen via een zogenaamd stopcontact.