Log in 0880 18 18 18

Wat is belangrijk bij het kiezen van ritregistratiesysteem?

Posted in: Nieuws overzicht Started by

Wat is belangrijk bij het kiezen van ritregistratiesysteem?

shutterstock_111061541Januari 2021 komt steeds dichterbij, wat ook betekend dat de keuze voor de werkgever eraan komt of hij/zij bijtelling wil over de zakelijke voertuigen. Wil de werkgever dat niet, dan mag er niet meer dan 500 kilometer privé gereden worden met het voertuig.

Om dit te bewijzen eist de Belastingdienst dat alle ritten van het voertuig worden bijgehouden. Dit kan op papier maar ook digitaal. Per rit dient het volgende bijgehouden te worden:

  • Datum
  • begin- en eindstand van de kilometerteller
  • vertrek- en aankomstadres
  • route die hij heeft gereden (als je niet de meest gebruikelijke route hebt genomen)
  • of het een privérit of een zakelijke rit is
  • eventueel de privé-omgereden kilometers, als tijdens een rit zowel zakelijke als privékilometers worden gereden.

Als de belastingdienst bij een controle erachter komt dat er iets niet correct is, kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. Zo kan er met terugwerkende kracht moeten worden betaald, plus een fikse boete, tot wel 100%, én belastingrente.

Omdat een foutje in een klein hoekje kan zitten kiezen steeds meer werkgevers voor automatische ritregistratiesystemen. De belastingdienst en De Vereniging Zakelijke Rijders benadrukt wel dat er vooral gekozen moet worden voor een systeem met het keurmerk van de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen. Dit zijn systemen die voldoen aan alle privacyregels, fraudebestendig zijn én voldoen aan de normen van de Belastingdienst. Omdat de belastingdienst ervanuit gaat dat de ritregistraties van deze systemen sluitend zijn, controleert de Belastingdienst alleen of de rit privé of zakelijk is. Systemen met goedkeuring van het keurmerk voldoen ook aan de regels van het Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

De modules van Global TrackMarks hebben het keurmerk RitRegistratieSystemen. Deze modules worden vakkundig en onzichtbaar in het gewesten voertuig ingebouwd. Niet alleen in voertuigen maar er kan ook gekozen worden om de modules te gebruiken voor; aanhangers, trailers, boten en containers. Ook zijn de modules van Nederlandse fabricaat en voorzien van het Europees E-keurmerk, zo bent u verzekerd van een module met de juiste kwaliteit.

Verder kan er bij Global TrackMarks gekozen worden om gebruik te maken van o.a. een Privé-zakelijkschakelaar en Chauffeursidentificatie. De modules van Global TrackMarks houden alles voor u bij en leveren de gegevens van de rit in een overzichtelijk rapportage aan in uw mail. Benieuwd naar de producten van Global TrackMarks? Bekijk ons Ultimum systeem.

Kiezen voor Global TrackMarks is kiezen voor zekerheid!